Workshop – Norrsken i Abisko

Norrsken workshop fotoresa Abisko

Förra veckan höll jag en workshop i norrskensfoto i Abisko tillsammans med Zoom Fotoresor. Totalt var det 12 deltagare i gruppen och vi fick se norrsken två kvällar av tre.

Programmet var upplagt så att vi på dagtid gick igenom våra bilder tillsammans. Jag berättade hur man fotograferar i mörker och lite tips och tips på vägen för att få bästa sätt fånga norrsken och natthimmel.

Första kvällen åkte vi upp till Aurora Sky Station. Resan upp till stationen var helt magisk. En vindstilla kväll i ett månbelyst landskap och med ett dansande norrsken ovanför våra huvuden. Den andra kvällen hade vi växlande molnighet och inget norrsken. Vi passade då på att fotografera lite nattlandskap och månen. Sista kvällen blev nog ett minne för livet för de flesta deltagarna då vi fick uppleva ett intensivt dansande norrsken.

Redan nu håller vi på att planera fler workshops i norrskensfotografering, jag återkommer med mer information så fort att detaljerna finns klara.

Stort tack till alla deltagare för en fantastisk helg och tack också till Zoom Fotoresor för ett fantastiskt arrangemang.